Aktivnost

SREM KLOB – KOB FEST

23.10.2022

Pravi gastronomski praznik u Šidu, očekuje vas 29. oktobra u Slovačkom Parku, kada će biti organizovana manifestacija „Srem Klob Kob Fest“.

Sa manifestacijom ujedno slavimo i 25. godina udruženja Sremska Svinjokolja i Kobasicijada Šid.

Srem Klob-Kob Fest je pre svega gastronomsko – turističko – privredna manifestacija koja promoviše da se na teritoriji opštine Šid godinama unazad neguje multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija.
Događaj je međunarodnog karaktera na kojoj uzimaju učešće Slovačka, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunija, Makedonija i Srbija.

U celodnevnom programu su takmičenje u brzoj obradi mesa i takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice, a sve će začiniti koncert Zvonka Bogdana.

Program manifestacije:

12.00 – Svečano otvaranje manifestacije
12.30 – Takmičenje u brzoj obradi mesa
13.00 – Takmičenje u pravljenju sveže sremske kobasice
17.00 – Proglašenje pobednika
18.00 – Koncert Zvonka Bogdana

Pored takmičarskog dela, biće organizovane prodajne izložbe suhomesnatih proizvoda, alata i pribora za svinjokolje, rakije, vina, sireva, slatkiša, meda, starih zanata i slično. a pored svega uživaju uz najlepše zvuke tambure.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid“ uz podrušku Opštine Šid i Turističke organizacije Šid.

Kako se prijaviti za učešće na manifestaciji

• Prijave za brzu obradu mesa: 063 556 180

• Prijave za takmičenje u pravljenju sveže kobasice vrše se putem linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „takmičenje u pravljenju kobaica“) ili na telefon 063 556 180
-Ekipu sačinjava tri ili više članova.
Organizator obezbeđuje 5kg mesa (ficli) i creva za kobasica. Ekipa mora imati ručnu mašinu za mlevenje mesa (ne sa pogonom na struju), top za punjenje kobasica i začine. Vreme izrade kobaica je 4 sata. Po završetku ekipa daje komisiji na pregled jedno parče kobasice dužine 15 – 20 cm.
-Komisija će ocenjivati i higijenu za stolom, kako je ekipa obučena i kako je aranžiran sto.

• Prijave za izlagače se vrše putem linka https://sremskakobasicijada.rs/prijavnica/ (Rubrika „izlagači“), ili na telefon 064 04 713 79 (svakog dana od 18h do 21h)

Kontakt telefoni:
Za medije 063 556 180