Aktivnost

XXVI SREMSKA KOBASICIJADA

13.02.2023

U Subotu 11. februara 2023. god. održana je Tradicinolna XXVI Sremska Kobasicijada u Slovačkom Domu u Šidu, u organizaciji udurženja Sremska Svinjokolja i Kobasicijada Šid.

Na takmičenje u suvoj fermentisanoj kobasici pristiglo je rekordan broj uzoraka Suvih Sremskih fermentisanih kobasica (90).
Mesta iz kojih su stizale kobasice su:Šid, Ruma, Zemun, Sr. Karlovci, Berkasovo, Ilok, Ravno Selo, Sot, Bikić Do, Kisač, Bački Jarak, Belo Blato, Futog, Petrovaradin, Vašica, Sr. Mitrovica, Sremska Rača, Petlovača, Nikinci, Adaševci, Batajnica, Kucura, Bačinci, Beograd, Silbaš, Bačka Palanka, Brodac-Bijeljina.
Najdalja kobasica je doputovala iz Ormoža(Slovenija)
Tročlani žiri je javno ocenjivao sve uzorke kobasica.

Ove godine dodelili smo:
1 Pehar – Apsolutni Šampion
5 Zlatna Pehara ( 1. mesto)
10 Srebrnih Pehara ( 2. mesto )
15 Bronzanih Pehara ( 3. mesto)
Apsolutni Šampion XXVI Sremske Kobasicijade je Branislav Čobanović iz Šida

Ove godine organizatori su odlučili da dodele i Diplomu najstrijem članu žirija i apsolutnom šampionu za 25 godina kobasicijade Draganu Lemaiću iz Šida

U večernjim časovim održana je svečana večera uz Tamburaški orkestar “Dunavske Zore“ iz Borova sa dodelom nagrada u Sali Slovačkog doma u Šidu.

Na svečanoj večeri ugostili smo naše prijatelji iz udruženja osoba sa invaliditetom Vizido iz Sremske Mitrovice, koji su na ovom prilikom uručili zahvanicu za izuzetnu saradnju u prethodinim godinama.

*Nagrađeni koji nisu pristvovali večeri i dodeli nagrada su:
1. Mesto(ZLATO) – kont. broj 28
2. Mesto (SREBRO) – kont. broj 59, 63, 78

* Ukoliko imate jedan od gore navedenih kontrolnih brojeva kontaktirajte nas na telefon 063556180 radi dogovora o preuzimanju nagrade.

*Ostale bod liste sa zahvalnicama možete preuzeti u Kafe Klubu Slovačkog Doma u Šidu svakim danom od 14h do 22h.

Ove godine smo manifestaciju organizovali samostalno uz pomoć naših sponzora:
Pekara “Lepinjica” Šid
Poljoprivredno gazdinstvo „Sokol“ Bikić Do
Tehnoshop Šid
Kovinčić d.o.o. Šid
Straub Šid
Alf Kolor Šid
Top Dom Šid

* Ovom prilikom se zahvaljujemo sponzorima i svim našim članovima i simpatizerima udruženja na pomoći u organizaciji manifestacije.