Aktivnost

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

12.03.2024

Dana 10.marta 2024. u emisiji na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, direktorka Turističke organizacije Šid Zorica Grahovac, izjavila je da “Sremski Svinjokolj” više ne postoji; (“…Nekad bilo Sremski Svinjokolj…).

Upravni odbor udruženja Sremska Svinjokolja i Kobasicijada Šid demantuje prethodnu izjavu:

26. Novembra 2021. Godine odlučeno je da manifestaciju Sremski Svinjokolj i Kobasicijadu podelimo na dve manifestacije, prva je SREMSKA KOBASICIJADA koja se održava svake godine(od 1996.), drugi vikend u februaru u Slovačkom Domu u Šidu, u okviru koje se održava takmičenje u suvoj sremskoj fermentisanoj kobasici, a druga je SREM KLOB KOB FEST koji se održava svake godine poslednje subote u oktobru mesecu u Slovačkom Parku u Šidu, sa takmičenjima: brza obrada mesa(Sremski Svinjokolj ), pravljenje sveže kobasice, Brzo jedenje kobasice. Pored takmičenja imamo i izlagačko prodajni deo i koncert iznenađenja. Manifestacija je međunarodnog karaktera.

Iz gore navedenog teksta vidi se da još uvek postoji Sremski Svinjokolj.

Udruženje Sremska Svinjokolja i Kobasicijada Šid je organizator Sremske Kobasicijade i Srem Klob Kob Festa od 1996. godine.

U Šidu, 12.03.2024.

Upravni odbor udruženja