Stanislav Đierčan šampion u kategoriji međunarodna kobasica na festivalu S Klobasicom u EU.
Članovi i simpatizeri Udruženja Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid ostvarili su izvanredan rezultat na prestižnom ocenjivanju kobasica i salama za festival S Klobasicom u EU, koji se održava u Svetom Petru u Šumi (Istra, Hrvatska). Na takmičenje je poslato oko 20 uzoraka kobasica i kulenovih seka, a prema objavljenim rezultatima, vredni i vešti majstori iz Srbije osvojili su čak 16 nagrada, čime su još jednom potvrdili kvalitet i autentičnost sremske suhomesnate tradicije.
Najveće priznanje pripalo je Stanislavu Đierčanu, Vitezu od kobasice i zameniku predsednika udruženja Sremska Svinjokolja i Kobasicijada Šid, koji je proglašen šampionom u kategoriji Međunarodna kobasica sa osvojenih 56,97 bodova. Pored toga, Đierčan je u kategoriji Međunarodna salama (kulenova seka) osvojio zlatnu medalju, dok je Vladimir Plavšić u istoj kategoriji poneo srebro.
ZLATNE MEDALJE – NAJBOLJI OD NAJBOLJIH
• Stanislav Đierčan (Međunarodna kobasica)
• Stanislav Đierčan (Međunarodna salama – kulenova seka)
• Andrijana Ribar (Šid)
• Ivana Plavišić
• Slavko Slavujević (Šid)
• Dragomir Ćasić (Sremska Mitrovica)
• Petar Plavšić (Savski raj)
• Jovan Bašić (Šid)
SREBRNE MEDALJE – VELIKI USPEH
• Vladimir Plavšić (Međunarodna salama – kulenova seka)
• Milutin Starovlas (Vašica)
• Mihajlo Ribar (Šid)
• Majkina meza (Bačinci)
• Dejan Košutić (Šid)
• Jelena Miljenović (Šid)
• Đorđe Lazarov (Bačinci)
Svi osvajači medalja i priznanja biće zvanično nagrađeni na festivalu S Klobasicom u EU, koji će se održati od 14. do 16. marta 2025. godine u Svetom Petru u Šumi.
Ovaj događaj okuplja najbolje proizvođače kobasica i suhomesnatih proizvoda iz celog regiona i Evrope, promovišući kvalitetne proizvode i bogatu gastronomsku tradiciju.
SREM POTVRDIO STATUS PRESTIŽNOG CENTRA KOBASICA
Ovaj izvanredan uspeh još jednom dokazuje da je Srem prepoznat kao prestižno središte vrhunske kobasice i suhomesnatih proizvoda. Udruženje Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid nastavlja da promoviše tradicionalne recepture i tehnike proizvodnje, a brojna priznanja sa ovog takmičenja svedoče o kvalitetu, posvećenosti i ljubavi koju članovi ulažu u svoj rad.
Velike čestitke svim nagrađenima na izuzetnom rezultatu i promociji sremske kobasice na međunarodnoj sceni!